پنجشنبه 08 آذر 1403
EN

خبرگزاری

برگزاری نشست یک روزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج و زیارت+عکس

2372
0
نشست یک روزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج و زیارت برگزار شد

به  گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، نشست یک روزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج و زیارت با حضورسرپرست سازمان حج و زیارت  امروز-چهارشنبه 27 بهمن ماه 95- در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد. 
 
بر اساس این گزارش حمید محمدی سرپرست سازمان حج و زیارت در این نشست با اشاره به اجرای طرح نوین عتبات از ابتدای امسال افزود: طرح اعزام های استانی عتبات ابلاغ شده و در چند استان نیز به اجرا در آمده است. در قالب این طرح به نیازهای زائران بیشتر پاسخ داده می شود که لازم است استان ها نیز در اجرای بهتر آن مشارکت کرده تا اشکالات و ایرادات آن شناسایی و برطرف شود. 
 
سرپرست سازمان حج و زیارت به فعالسازی فرآیند ارزشیابی عوامل اجرایی در عتبات اشاره و بر لزوم آگاهی عوامل اجرایی  از  دستورالعمل ها تاکید کرد و گفت: ارزشیابی نیروی انسانی در همه بخش ها از جمله نیروهای ستادی، شمسا و عوامل کاروان ها و هتل ها صورت خواهد گرفت. گاهی دستورالعملی تصویب و ابلاغ می شود و فرض بر این است که همه چیز به درستی انجام می شود، اما کسانی که باید آنرا اجرا کنند یا از آن بی اطلاع هستند یا آن دستورالعمل را اجرا نمی کنند. در فرآیند ارزشیابی از اعزام اینگونه افراد جلوگیری بعمل خواهد آمد. 
 
آقای محمدی در سخنانش به مدیران حج و زیارت استان ها توصیه کرد: لازم است در استان ها جلسات مستمر با کارگزاران، مدیران ثابت هتل ها و مدیران آشپزخانه های عتبات برگزار گردد. همچنین در جلسات توجیهی با زائران عتبات شرایط این سفر و وضعیت کشور میزبان  پیش از اعزام برای زائران بازگو شود تا در طول سفر زائران با مشکل مواجه نشوند. 
 
سرپرست سازمان حج و زیارت کشورمان درادامه به ضرورت قانون‌مداری در حوزه عتبات و مجموعه های اعزام کننده زائر به عتبات اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات موثر در مقابله با فعالیت  گروه های غیر مجاز، تقویت مبانی قانونی در برخورد با این مجموعه ها و افراد است. فعالیت غیر مجازها  در حوزه عتبات موجب تضییع حقوق زائران در داخل کشورعراق می شود و این در حالی است که بر اساس اسناد بالادستی، اعزام زائران به عتبات به عهده سازمان حج و زیارت است. 

در بخش دیگری، سرپرست  سازمان حج و زیارت  با اشاره به ویژگی حج ۹۶ تاکید کرد در صورت فراهم شدن بستر حضور عزتمندانه حجاج در حج، به دلیل شرایط خاص حج ۹۶، تمامی عوامل اجرایی اعم از ستادی و کارگزاران، بر اساس فرایندی که تعیین شده است، با دقت نظر و سختگیری بیشتری انتخاب می شوند و علاوه بر دانش و تجربه و مهارت، توانمندی جسمانی آنها به عنوان یک اصل، مورد توجه جدی خواهد بود.  

در ادامه این نشست دکتر مظلومی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در خصوص فعالیت گروه های غیر مجاز در سفرهای عتبات گفت: کسانی که نمی دانیم برای اعزام زائر از توانمندی، صلاحیت و دانش کافی برخوردار هستند و نمی دانیم می توانند زائر را به سلامت به سفر  ببرند یا نه، چگونه در زمینه اعزام زائر به آنها اعتماد کنیم در حالی که این گروه ها نظارت پذیر نیستند. سر مخالفت ما با گروه های آزاد تلاش برای حفظ حقوق زائر است.  
 
محمد آزاد معاون توسعه مدیریت و منابع گزارشی از اقدامات معاونت متبوع ارائه داد و از تدوین 8 جلد کتاب برای آموزش زبان  عربی به کارگزاران زیارتی که در آینده به چاپ خواهد رسید، خبر داد. 
 
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین صحبت الله رحمانی مشاور رئیس سازمان حج در امور مجلس گزارشی از ارتباطات و همکاری سازمان حج با نمایندگان خانه ملت ارائه داد. 
 
نصرالله فرهمند مشاور رئیس سازمان حج و زیارت و مسئول کارگروه های برنامه ریزی حج نیز در ادامه گزارشی از فعالیت کمیته های 13 گانه حج 96 و آمادگی برای خدمت رسانی به حجاج در صورت انجام حج، ارایه  کرد. 
 
محمود شرافتی سرپرست دفتر بازرسی، ارزشیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان حج نیز در این نشست توضیحاتی در خصوص فرایند ارزشیابی عوامل اجرایی  عتبات و آثار این فرآیند در ارتقای بهره وری کارگزارن و عوامل ستادی  ارائه کرد. 
 
در ادامه این نشست در قالب برنامه پرسش و پاسخ مدیران ستادی سازمان حج و زیارت به پرسش های مدیران حج و زیارت استان ها پاسخ دادند. 
 
محمد تقی قادری مدیرکل دفتر بودجه، تحولات اداری و فناوری اطلاعات سازمان حج و زیارت در ادامه این نشست توضیحاتی در خصوص برنامه های آموزش کارگزاران به مدیران حج و زیارت استان ها ارائه کرد. 
 
در ادامه نشست اکبر رضایی مدیرحج و زیارت استان قم، سید حبیب الله ساداتی مدیر حج و زیارت استان مازندران، ناصر حویزاوی مدیر حج و زیارت استان خوزستان به نمایندگی از مدیران حج و زیارت استان ها سوالات و خواسته ها و پیشنهادات مدیران استانی را با مدیران ستادی سازمان حج و زیارت در میان گذاشتند. 
 
حمیدرضا محمدی مدیرکل فنی و امور کارگزاران سازمان حج و زیارت در ادامه با توجه به ویژگی حج ۹۶، شاخص های انتخاب مدیران کاروان ها و مدیران هتل ها و کمیته های استانی توانسنجی کارگزاران حج را تشریح کرد و تاکید نمود حضور فعال در عتبات یکی از ملاک های انتخاب مدیران می باشد.

محسن نظافتی مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت در ادامه این نشست در خصوص اعزام های نوروزی عتبات و تخصیص سهمیه به کاروان ها در استان ها و لزوم توجیه زائران پیش از اعزام به سفر توضیحاتی ارائه کرد.

ناصر خدرنژاد مدیر عامل شرکت شمسا در این همایش آمار مقایسه ای از اعزام های عتبات شمسا در چند سال اخیر ارائه کرد.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شهسواری مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان حج بر لزوم تلاش بیشتر در زمینه اطلاع رسانی اقدامات و خدمات سازمان حج توسط دفاتر حج و زیارت استان ها و استفاده از روش های نوین اطلاع رسانی و بکارگیری ظرفیت کارگزاران زیارتی در این زمینه تاکید کرد.

سهراب فولادوند فرمانده مرکز بسیج بین الملل سازمان حج و زیارت نیز در پایان این همایش گزارشی از فعالیت مرکز بسیج در سازمان مرکزی و دفاتر حج و زیارت استان ها ارائه کرد.

این نشست یکروزه عصر امروز چهارشنبه با جمع بندی مسائل مطرح شده توسط سرپرست سازمان حج و زیارت به پایان رسید.

در این نشست برنامه های پیش روی سازمان حج و زیارت تبیین و مورد بررسی قرار گرفت و هر یک از مدیران نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه ها عنوان کردند.

موضوعاتی چون طرح نوین عتبات، اعزام های استانی عتبات، تهدیدات فعالیت گروه های غیرمجاز در زمینه عتبات، ارزشیابی منابع انسانی در سفرهای زیارتی عتبات عالیات و همچنین مسائل ادارات حج و زیارت استان ها و آخرین دستورالعملها از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار