به گزارش روابط عمومی حج وزیارت استان فارس : روز شنبه مورخ 1394/05/17 با هماهنگی های صورت گرفته زینلی مدیر حج وزیارت استان فارس با حضرت آیت اله ایمانی نماینده محترم ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه معزز شیراز دیدار و از رهنمودهای ایشان بهره بردند
زینلی اعلام کرد برای خودم افتخار می دانم که در سایه حضرت شاهچراغ (ع) خدمت کرده و بتوانم از فضای معنوی این حرم مطهر بعنوان پایگاه فرهنگی حج وزیارت استفاده و خدمات خوبی به زائرین استان بعنوان زائرین حرم تا حرم ارائه نمایم و گفتند انشاء الله با استفاده از راهنمائیهای امام جمعه محترم و معزز خدمات خاص به زائرین داده و گزارشی از اقدامات خوب صورت گرفته جهت زائرین حج امسال از طرف مسئولین عالی رتبه سازمان حج وزیارت و بعثه مقام معظم رهبری در قسمتهای فرهنگی و اجرایی خصوصا بخشهای مسکن ، تدارکات ، حمل و نقل و غیره دادند.
در ادامه حضرت آیت اله ایمانی فرمودند:بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله در مجموعه حج و زیارت هم فرد شایستگی کار را دارد و هم مجموعه ی کاری یک مجموعه اثرگذار است و خدمت به زائران بیت الله و عتبات عالیات و ایجاد فضای مناسب برای سفر زیارتی است. این¬ها نفس کار هستند و خیلی ارزشمندند.
امیدواریم در این حرکت مبارک ایشان هم موفق باشند مخصوصاً اینکه دیدگاه شان را معطوف داشتند به مسئله ی حرم سوم و با عنوان اینکه مبدأ سفر حرم سوم اهل بیت(ع) است، حال به مقصد عتبات عالیات، خانه ی خدا و یا جاهای دیگری که در برنامه¬های سازمان حج و زیارت است.
اینکه آغاز این سفر از کنار مرقد مطهر احدی از امام زادگان که مورد تکریم چندین امام قرار گرفته است انعکاس یابد. برای دیگران تشویقی، تبلیغی و معرفی است که فضای معنوی اینجا را توسعه و گسترش دهند و گامی در ایجاد معنویت این منطقه باشد.
تمام هم و غم افراد این است که بتوانند خدمت به کسانی که در این مسیر حرکت می¬کنند انجام دهند. معمولاً بعضی از این افراد شاید یک بار در عمرشان نصیب شود که به کربلا و یک بار به حج مشرف شوند که همان یک بار باید بتوانند بار و بنه یک عمرشان را ببندند و سرمایه برای یک عمر بردارند.
اگر انسان بتواند فضای این کار را برایشان آماده کند بزرگترین خدمت را به زائر این مجموعه کرده است.
مسئله مهمی که در این قضایا مطرح می¬باشد این است که سفر و خارج شدن از وطن با خود دغدغه، دلهره و آشوب به همراه دارد و انسان وحشت دارد که آیا من به مقصد خودم می رسم یا نمی رسم؟ چه مشکلاتی دارد؟ به ویژه در مناسک حج این دلهره و دلزدگی برای زائرین بیش از سفرهای دیگر است چون امر واجبی است که می خواهد انجام دهد.
این دلهره و ناراحتی و دغدغه خاطری که دارند باید با تدابیر مختلف به آرامش تبدیل شود تا زائر بتواند در این فضای روحی خودش را در بهره برداری از معنویت موجودی که در کنار خانه خدا، در کنار حرم پیامبر و در کنار ائمه بقیع (علیهم السلام) وجود دارد، متمرکز کند.
آمادگی و آرامش خاطر وقتی محقق می شود که وسیله ایاب و ذهاب زائر، وسیله استقرار و راهنمایی او به حرم (رفت و آمد و امثال ذلک) را فراهم نماید. از همه این¬ها مهم¬ تر آن مجموعه ¬ای است که ارشاد این زائر را عهده ¬دار هستند زیرا آنها باید هدف، نتیجه و تأثیر زیارت را در روحیه افراد بیان کنند و همچنین معنای زیارت را برای افراد توضیح دهند و این کار عمدتاً به دست روحانیون و کسانی است که عهده¬ دار این مسولیت هستند.
دقت داشته باشید که این سفر یک سفر استثنایی است و بنا براین است که یکبار اتفاق افتد و تکرار نشود.
بدین تریب برای این یکبار که می خواهد اتفاق بیفتد باید همه امکانات را فراهم کنیم و اهم امکانات راهنمایی و ارشادی است که باید سفر به آن سمت و سو انجام گیرد.
نظر بنده این است که ما مقداری در این بخش دوم تعلل داریم و تا اندازه ¬ای قضیه را جدی نگرفته ایم که یک زائر فقط یکبار موفق می ¬شود این راه را طی کند. ما می¬ خواهیم برای عمر او و باقیمانده زندگی او یک سرمایه به او دهیم ولیکن این سرمایه را چگونه به او دهیم؟ این کار را چگونه برای وی انجام دهیم؟
دوستان عزیزی که مسئولیت دارند باید بیشتر توجه داشته باشند. همچنین آقای محمدی که یک روحانی به تمام معنا هستند و بنده صحبت¬ هایشان را در مکان¬ های مختلف گوش کرده ¬ام واقعاً کم نگذاشته ¬اند؛ اما مداحانی که در عرصه و راه ایشان قدم برمی دارند نیز باید همین مسیر را دنبال کنند. باید به زائر ما بینش، معرفت و بصیرت دهند همانی که ما به دنبالش هستیم و باید دنبال کنیم و این افتخاری است برای جمهوری اسلامی که کاروان حج و زیارت اش بهترین کاروان حج و زیارت در دنیا بوده و همه کشورهای اسلامی از ایران درس گرفته ¬اند و هر کاری که انجام داده ¬اند از پی تأثیر از ایران بوده است.
در واقع ایران سرمایه ¬گذاری کرد؛ در سال های دوران جنگ در شرایطی که نفت مان را بشکه¬ ای 3 دلار تا 8 دلار می فروختیم؛ حج و سوبسید حجمان را تعطیل نکردیم و افراد زیادی در خدمت امام این را مطرح کردند که حج هزینه سنگینی برای ما دارد اما امام فرمودند: " آنچه که در این کار خرج می¬ کنید سرمایه¬ گذاری است" و امام این حرکت و این راه را تشویق می کردند.
گذشتگان خیلی زحمت کشیدند خدمات آنها خدمات صادقانه ¬ای بود و این هم به برکات عنایت شخص امام بود.
در خاطرم هست که امام سال های آخری که هنوز در نجف مشرف بودند امیرالحاج تعیین می ¬کردند. یعنی در همان نجف و قبل از اینکه به ایران آیند و نظام جمهوری اسلامی را تعیین کنند احدی از علمای بزرگ را به عنوان نماینده خودشان در مراسم حج معرفی می¬ کردند. این دقت امام در این مراسم بوده است. همچنین بعد از پیروی انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایشان به طور رسمی نماینده خویش را در مراسم حج معرفی می ¬کردند. این گونه بود که این چارچوب را امام بنا گذاشتند و امروز رشد کرده و به این کمال و وضعیت مطلوب رسیده است.
بنابراین شما عزیزان هم عملاً نمایندگان امام هستید و دارید کار و راه امام را دنبال می ¬کنید ان شاالله با موفقیت این مسیر را دنبال کنید.
والسّلام علیکم و رحمه الله و برکاته